Plankehaug til besvær


Om Gud vil er man til stede når Harstad kommunestyre skal beslutte å svi av 40 millioner på en rødmalt sopphaug. Gitt dagens økonomiske situasjon skal denne beslutningen sannsynligvis tas mellom nedleggelsen av en skole, kutt i matbudsjettet til Blåhuset og en normalrunde med byvåpenomkamp og Aun/Aune. For de uinnvidde; i Harstad har vi altså noe gammelt ræl som en gang var et eller annet fiskebåtmottaksholloi i Gokk. For mine venner fra Tromsø trenger den ikke nærmere introduksjon, da Harstad i deres verden består av tre bygg; Åsegarden, Folkehøgskolen, og altså –trommevirvel- Gammelbrygga!

Brygga var for ungdom rundt 40 omtrent like mystisk og morro som et par av byens hurrapiker er for Nederlendere på vinterøvelse;  ingen vet hvor den kommer fra eller hvor gammel den er, men alle har angret en søndag etter å ha vært der. Poenget er at denne eksbygningen har vært plukket i småbiter og satt sammen med ny spakkel fler ganger enn Anna Anka. Det er knapt en flis til overs fra Senja på 1400-tallet, eller hvor faen man nå mener spetakkelet kommer fra. Tro meg. Jeg var så heldig å få stå i den baren noen måneder etter (og for så vidt under) den siste store ombyggingen.  Det var for øvrig den kuleste plassen Harstad noen sinne kommer til å se, men Harstadværingen var dessverre ikke ferdig med tennissokker, Vodka Battery og Rai Rai (ok, de Italienske flisene på dassen var kanskje overkill). Nu vel.

Denne urinbefenkte, nedspydde  plankehaugen har altså klart å male byens folkevalgte opp i et hjørne, som får Adolfs tur til Stalingrad som å fremstå som en middels  multetur. Rælet, med tomt, er på private hender må vite. Og i stedet for at EIER får bygge sårt trengte boliger, så skal man altså brenne inne med en nostalgitrip for Russ 89. Flott. Dritten står der og råtner, og ingen med mindre enn 4 i promille og minimum 10 år siden siste faste adresse beveger seg inn der frivillig. Byen er kjemisk fri for rebeller, så en lett okkupasjon med hanekammer, naglebelter, Willy Haugli på en hest i yttergangen er ingen vits å vente på. Fiftygenser, saggebukse,  og «la huset leve»?? Get real.

Den mest absurde med hele tragedien er at fremst på barrikadene står noen av byens seniorborgere med plutselig interesse for vern av råttsjåer. De er i tillegg dypt bekymret for at en ny boligblokk vil stenge for terrassebyens fjordutsikt. Jeg kan ikke få utrykt sterkt nok min takknemlighet for at de gjør seg til talsmenn for oss småborgere! Fra balkongen, i blokka si. På nabotomta.

Her er et forslag; ta ut de to plankene som gjenstår fra det originale bygget (gå etter lukta, de som lukter Galliano er mer enn 15 år), desinfiser, og sett disse i glassmonter på plenen foran blokka. Kall inn til kommunestyremøte, og finn heller penger til rusomsorg. For Brygga har i alle fall gitt sitt bidrag til at den trengs. God Helg.

1 tanke på “Plankehaug til besvær

  1. Hahahaha, æ ler av skriverian dine! Du e flink, og æ e så enig! Har også hatt æren (?) av å jobbe på Brygga i de dagan den blei for fancy for Harstads befolkning. Huske meget godt korsn dem i naboblokka konstant klagde på all slags lyd tel alle tider. For dem kunne jo ikke regne med de lydan når dem bosatte sæ ved siden av en uteplass, må skjønne. Gamle, jævla tullinga, det e vel de samme sjelan som bor der den dag i dag, og fortsatt klage, nu for å beholde det dem en gang hata. Sentrum preges i stadig større grad av nedlagte bedrifta og tomme lokala, og dem sku skjemmes dem som støtte denna utviklinga, av egoistiske årsaka som at dem ikke vil ha noen nært innpå sæ. Ka med å få sæ et gårdsbruk på landet?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s