Tilbake til ondskapens hotell.


Innerst inne hadde man vel håpet at de tok til fornuft. At det fantes et minimum av faglig integritet som en eller annen foreleser på journaliststudiet eller produsentstudiet (eller hva man nå utrolig nok må ha av faglig bakgrunn for å få jobb i TV3 for tiden) har klart å forklare dem. Et minste snev av etikk. For når man drar i gang nok en sesong av ekstremsøppelsmørja Paradise Hotel, så finnes det altså en gjeng med enda lavere integritet enn disse neanderthalerblondinene man har kledd i badetøy og tryllet paraplydrinker i til de mister evnen til å kontrollere egen kroppsvæske to ganger om dagen. Det finnes altså et apparat med tullinger som er villig til å produsere dritten. Sannsynligvis er de så fortvilt ubrukelige til noe fornuftig i medieverden at valget stod mellom dette her, programbladet til Se og Hør, eller en eller annen jobb kun svensker vil ta i Norge.

Disse folka her sitter altså i flere måneder og screener seg gjennom en uendelig strøm av skrivefeil i en bunke cv’er tapetsert med bartendere og glamourmodeller. De røyker ut de stakkarene som i absolutt høyeste grad burde vært beskyttet mot seg selv, og ender opp med en gjeng som til tross for åpenbart vellykket avviklet pubertet, ikke er passert en mental alder på 15 år. Har du silikon, ett-eller-annet i leppene, og levert en noenlunde vellykket overgang fra borrelås til knytelisser, er du kvalifisert. Og de utnytter dem for alt de er verdt. Ved sprit på samlebånd, streng regi, og selvfølgelig nøye bortklipping av enhver intelligent uttalelse de måtte klare å snuble ut med i løpet av en sesong. Saksa går vel neppe varm. Og med mindre disse nobelkandidatenes vurderingsevne er direkte nedarvet, må man vel regne med at det sitter noen foreldre rundt omkring i kongeriket med hodet i hendene og gardinene tett trukket for vinduene, mens de betrakter avkommets karriereselvmord.

Problemet er egentlig ikke klovnene. Det er ikke sirkusdirektørene heller. Det er ikke en gang våre egne tenåringer som lar seg underholde av dritten, i alle fall ikke om de har en ironisk distanse til det, og ellers klarer å pusse sine egne tenner. Problemet er oss «voksne» som animert hoderistende og med en konstant strøm av onelinere på deres bekostning, sitter og glor på elendigheten. For det er åpenbart ikke nok 16-åringer i Norge til å gi nødvendige seertall til å forsvare leia til Paris Hilton i en måned. Altså er det vi som holder greia i gang. Vi som burde vite bedre.

Og for guds skyld; ikke si det til noen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s