Det finnes mer mellom himmelen og en rosa blogg.


Hei hei, bloggen!

Der. Jeg sa det. Setningen jeg hadde lovet meg selv å aldri bruke om jeg så ble truet med høyspenning i testiklene. Men jeg måtte bare prøve å skrive rosablogg. Føle de oppsvulmede leppene mine forsøke å forme restylannebbet til et smil (selvsagt uten at fjeset for øvrig avslører antydning til mimikk), mens jeg skrider til verket, for å nok en gang å berike verden fra tastaturet med oppdateringer om dagens avføring, den siste vareprøven fra exploitedteens.com, og mitt brennende engasjement for frittgående høns og fuskepels. Så, HEI HEI BLOGGEN, og jeg har fortsatt ikke kjent et eneste volt i genitaliene siden jeg forserte et strømgjerde i litt for luftige shorts på en traumatur med kombicamp til nord-sverige en gang tidlig på åttitallett. Detaljene er uklare, men det var muligens et rømningsforsøk over et jorde etter at mine foreldre med nedrullede vinduer i en trang Datsun forsøkte å introdusere meg til sigarettrøykens (-og Boney Ms), fortreffelighet. På en gang. I dag er jeg forøvrig rimelig sikker på at de turene, og ikke manglende talent, var den direkte årsaken til at jeg ubrukelig på sykkelen. Du vokser ikke av deg kols. (Eller Boney M, for den saks skyld). Legen, en sesongvariant fra Haparanda med grunnfag medisin og idrettlinja i bunnen, kunne trøste meg med at det ikke var skjedd nevneverdige skader, og at ja, den ene skulle henge lavere. Han hvisket noe til min mor før vi gikk om «..mulig hemme vekst», uten at DET har fått noen brikker til å falle på plass senere i livet. Nu vel.

Nå må ikke dette tolkes som om jeg er kritisk til rosablogger. Tvert i mot. De må gjerne skrive så løsneglene spruter. Mange av dem er foretningsgenier. Jeg mener, det er fantastisk hva du kan få ut av å dele seng med en middels høyreback og et samfunn som en periode tror karbohydrater startet svartedauen. Lingningstallene sier det meste, det er fullt mulig å leve et overfladisk liv uten bekymringer på rene sponsorinntekter. Men her må jeg nesten feie over egen dør. I mai fikk jeg nemlig tilbud om annonsering på iskanten. Og etter at juristene til WordPress med minste mulige margin fant ut at jeg var spiselig, dukket det opp en søt liten sak nederst på siden. Den genererte svimlende en dollar og seksti cent på åtte uker. Første utbetaling skjer når du har nådd femhundre dollar. Er dere med? Det skulle bety at det kommersielle potensialet til iskanten er 65 -sekstifem- kroner året, og at dette kan forventes utebetalt om 46 år. I mars. Gratulerer med dagen. Nå skal det sies at jeg forstår at en kenguru i et minefelt ikke verdens heteste sponsorobjekt. «Hey, Bill, we got a shitload of cash on our marketing budget, who should we go for? Rihanna? The Giants? The guy from the Ice-something, who shaves his legs and keeps on insulting everyone? Ahhh, close call..»

Men av en eller annen grunn har jeg fått en sånn nyvunnen respekt for det rosa apeberget. Så lenge de er ufrivillig morsomme. Jeg vet ikke hvorfor, det har i alle fall ingenting å gjøre med at de ser ut som om de har forsøkt å reparere brødristeren med leppene. Eller endeløse tester av ett eller annet fra fra Louis-fucking-Vouitton. Jeg tror det kan henge sammen med at jeg plutselig har sett Svenske Hollywoodfruer. Og tro meg, det DER er tungt å innrømme. Jeg har skydd det gjenget som tannverk, og har installert TV i absolutt alle rom i Bregnehaugen for å være sikker på at jeg ALLTID har alternativer når herskerfolket umyndiggjør meg i kampen om flatskjermen i min egen stue. Nå er jeg så sinnsykt distrè, og en dag ble jeg sittende sammen med overfomynderiet å titte på fruene, rett og slett fordi jeg glemte mine egne fordommer et lite øyeblikk. Og etter å ha observert et vandrende ekko av en blondine forsøke å føre en diskusjon med navigasjonen på bilen sin, innså jeg at dette her var hysterisk morsomt. Og for dere menn som nå som lurer på konseptet; det dreier seg om en gjeng svenske ex-modeller med mindre vett og større skoskap enn Imelda Marcos. De gjør ingenting, og filmes mens de gjør det. Disse ler du av og ikke med, men det er greit, for de lever stort sett av å utnytte menn. Så på unge Hansens liste over tegn på manglende kjønnsidentitet, kan vi nå hake av: egen blogg -check- leggebarbering -check- ikke eksisterende håndverksegenskaper -check- og nå altså Svenske Hollywoodfruer-check. Hørt i Tromsø en gang i 1976: «..slapp no aaaav Reidar, det gjør vel ikkje nåkka at guttn leke me de dokken..»

Anyway, tilbake til blogging. Et annet konsept jeg nemlig IKKE klarer å forsone meg med er alle disse helvetes humbugbloggene stappfulle av kvakksalvere som lever av å lure penger ut av grenseløst naive mennesker som burde vært tildelt verge. Det finnes ingen grenser for hva det gjenget her ser av spøkelser på høylys dag. Godt hjulpet av TV Norges Åndsvak Avmakt har nettet gitt overtro en rennesanse. Og nå sitter voksne mennesker og betaler en eller annen hobbyshaman for å FJERNHEALE hemoroidene sine? Via telefon? Eller enda bedre; mail?! Er du heldig, vinner du en hurtighealing om du liker en av disse dustene på Facebook. Fritt valg mellom tennisalbue, herpes eller tinnitus. I Harstad er vi så utrolig priviligerte at vi har årlig besøk av «alternativmessa«. Det er altså et omreisende freakshow, stort sett bestående av folk som alene har tatt mer syre på sekstitallet enn det akkumulerte konsumet på Woodstock. En gang i året flyr de inn på sopelimene sine fra fjern og nær, og rigger seg til i byens største konferanselokale. Det er krystallbullshit, og tankefeltbullshit, og healerbullshit, og lysbullshit ,og engler-og-prinsessebullshit. Og hva vet jeg. Her spås i alt. Fra glasskuler til kaffemaskinen i foajèen.

Og de får god drahjelp fra lokalavisa, som endelig får noe annet på menyen enn nye autovern i Lødingen. Sist gang gjøkeredet besøkte byen dro de med seg en kvartfinalist fra NNM i klarsynt ut i byens gater. Og, det er klart, hun så jo flere døde enn levende. Nå er dette ikke så rart isolert sett, vi snakker om Harstad en vinterdag, men det var et satans opptog hun manet frem. Et eller annet gjør vi galt her i byen, for vi har tydeligvis to-tre generasjoner stående fast i heisen. For de som ikke er kjent i Vågsfjodens perle, så har vi altså en uteplass ved navn «Nordlændingen». Den er eldre enn hjulet, og har vært konkurs og gjenåpnet fler ganger en Idar Vollvik. Bortsett fra dørvakta, maltlukta, røyketeltet og SKILTET med «restaurant», så burde det være dønn umulig å ane hva som kan ha foregått her i hine hårde dager. Men klarsynte Klara kunne til journalistens hemningsløse begesitring konkludere med at «joda, her så hun flere mennesker som hadde drukket øl«. No shit, Sherlock? Dette klarte hun til tross for at «de var noe vanskelig å kanalisere, det hele var litt tåkete». Vi får tro at Klara et øyeblikk var tilbake før røykeloven.

At de døde henger igjen på Nordlænding er i og for seg ikke overraskende, der har de alltid hatt et noe pragmatisk forhold til lukketid. Poenget er at med nettet har alt som kan krype og gå av skrotinger en døgnåpen kanal for å spre svadaen sin. Og dette her ca fire hundre år etter at vi konkluderte med at ikke var så forbanna lurt så sette fyr på kvinnfolka fordi en kråke hadde landa på trappa deres. Triksa er de samme, og folk levde til de var førti. Flott. Men markedet tar aldri feil, så om folk vil gi pengene sine til et gjeng heksedoktorer som tapetserer pallen på forbrukerombudets most-wantedliste, vær så god. Men kom ikke med «..mer mellom himmel og jord», please.. det bare…klarer ikke… mer. Heldigvis finnes det folk som gidder å plukke pisspreiket fra hverandre, som glitrende Tjomlid. Det kan være greit med opplysning når vi går inn i mørketiden.

Så farvell, bloggen! Nå er det helg. Av ulike grunner er unge Hansen blitt alene hjemme hele helgen. Min kjære er flere hundre mil unna, og ingen barn er å se. Selv monsen er borte. Ikke at det var et veldig nært forhold, men vi hadde i alle fall et gjensidig hat til veskehunder.

Det er så stille og ensomt. Så tomt og innholdsløst.

Eller boksershorts, biff og Premier League, om du vil.

Ha en jordnær helg, earth out!

17 tanker på “Det finnes mer mellom himmelen og en rosa blogg.

  1. Hehe – kan ikke få en bedre start på helgen enn å hiksteflire av nok et innlegg fra Mr Hansen. Dine ballespark er så velrettede at man bare må ta av seg både hatt og fjær og gi seg latterkulene i vold. Takk for en aldeles strålende antirosa blogg 🙂

  2. Helt kongebra blogg. Har sagt det før og sier det igjen. Nå har jeg hatt ukas beste latter og den skal følge meg resten av dagen. 😀
    Jeg deler denne på FB min altså, så flere kan få seg en god latter.
    God helg til «iskanten». he he

  3. Huff dah, ikkje bra å lese denne på jobb.. knegger i skjul og later som jeg jobber beinhardt! Takk for nok et godt sleivspark!

  4. Så var det det deg og nattesøvnen min igjen da … Har nå gapskattet så mye at jeg seriøst vurderer å ta botox for å unngå flere smilerynker innen det neste innlegget ditt kommer. Keep up the fantastic work!

  5. Dette er bare så ubetalelig bra, at det ikke finnes rettferdighet igjen i verden når fotballfruer og rosabloggere tjener bedre enn deg på sine blogger! Du er min helt! Keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s